Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

To Νήσος Μύκονος στη Σάμο !

Μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές της βόρειας Ελλάδας, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων, αναμένουμε από τις 26 του μήνα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Νήσος Μύκονος στη γραμμή Πειραιά - Σάμου - Καβάλας.



H ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways υπέβαλε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών πρόταση, σύμφωνα με την οποία διαθέτει πλοίο πρώτης κατηγορίας και συγκεκριμένα το «Νήσος Μύκονος» ώστε να εξυπηρετήσει τη σύνδεση της γραμμής Ικαρίας - Σάμου - Λήμνου - Καβάλας και σύνδεσης με τον Πειραιά δύο φορές την εβδομάδα, ενώ εξετάζεται και για τρεις φορές. 


Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και εντός της ημέρας πιθανότατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναμένεται να ανακοινώσει πλέον επίσημα την απευθείας ανάθεση της γραμμής, που θα είναι για τρεις μήνες.


Να σημειώσουμε, ότι την είδηση είχε δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδο του το «Σαμιακό Βήμα» στις 22 Σεπτεμβρίου.


Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και το οριστικό πρόγραμμα δρομολογίων του πλοίου ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει και το σύστημα κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων.



Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα έγκρισης για την γραμμή Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Σάμο. 


Πηγές: www.limnosfm100.gr, samiakonvima.blogspot.gr, www.tovima.gr

#mysamosblog #samos

Δεν υπάρχουν σχόλια: