Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Και τρίτο κρουαζιερόπλοιο στις ελληνικές θάλασσες ο όμιλος Louis


Στη ναύλωση για περίοδο τριών ετών ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου, του τρίτου συνολικά, το οποίο θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση επιβατών κρουαζιέρας, αρχής γενομένης από την επερχόμενη τουριστική περίοδο του 2015, προχώρησε ο όμιλος Louis Group, ο οποίος πλέον εισάγει στην ελληνική κρουαζιέρα την εμπορική επωνυμία Celestyal Cruises, η οποία σταδιακά θα αποτελέσει τον βασικό άξονα δραστηριοποίησης του κυπριακού ομίλου στον κλάδο. 

Το νέο πλοίο ονομάζεται Celestyal Odyssey, έχει ναυπηγηθεί το 2002, διαθέτει 420 καμπίνες και είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλους τους υφιστάμενους προορισμούς. Τα παραπάνω προέκυψαν, χθες, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης, όπου επισημάνθηκε ότι η υφιστάμενη ετήσια συνεισφορά της εταιρείας στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε 128 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξής της.

Συγκεκριμένα, 30 εκατ. ευρώ αφορούν τα άμεσα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (αμοιβές προσωπικού και ναυτικών, επισκευές πλοίων, προμήθειες καυσίμων, ανταλλακτικών, τροφίμων κ.τ.λ.), 44 εκατ. ευρώ είναι οι εκτιμώμενες δαπάνες των επιβατών της, ενώ επιπλέον 54 εκατ. ευρώ αφορούν τις δαπάνες των επιβατών, σε συνδυασμό με τη διαμονή τους στην Ελλάδα (κατά μέσο όρο υπολογίζονται δαπάνες 600 ευρώ ανά επιβάτη για το σύνολο της διαμονής). Συνολικά δε, κατά το διάστημα των τελευταίων επτά ετών, η Louis Cruises έχει καταβάλει ως δαπάνες το ποσό των 424,5 εκατ. ευρώ. Μόνο την τελευταία τριετία έχουν επενδυθεί περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ σε αναβαθμίσεις και επισκευές κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας σε ελληνικά ναυπηγεία (Πέραμα και Ελευσίνα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ευθύνεται για το 90% της δραστηριότητας του homeporting (των δρομολογίων δηλαδή που έχουν ως αφετηρία τη χώρα μας) που πραγματοποιείται στον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ως κύριο λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά.

Οπως γνωστοποιήθηκε χθες, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 32% και των επιβατών κατά 28% το 2014 σε 117.900, ενώ 15.500 ήταν οι επιβάτες που κινήθηκαν προς τους επτά νέους προορισμούς που ενέταξε η εταιρεία στα δρομολόγιά της (Ιος, Σάμος, Σύρος, Σύμη, Κως, Μήλος και Χίος). Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον των επιβατών για νέους και ανεξερεύνητους προορισμούς και γι’ αυτό το 2015 θα σηματοδοτήσει την προσθήκη κι άλλων 10 προορισμών (Ναύπλιο, Μονεμβασιά, Καλαμάτα, Κατάκολο, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πάτρα, Λήμνος και Μυτιλήνη), ενώ ήδη οι κρατήσεις που καταγράφει η εταιρεία είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με τη φετινή χρονιά.



Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ - από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


#mysamos
#cruise

Δεν υπάρχουν σχόλια: