Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον ψυχισμό της γυναίκας




Σύμφωνα με το Σαμιακό Βήμα (http://samiakonvima.blogspot.gr), η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου δημοσίευσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρονται οι μελλοντικές δράσεις, καθώς και η συζήτηση με θέμα «Συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον ψυχισμό της γυναίκας», που έγινε την περασμένη Δευτέρα. 

 












Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: 

"Υλοποιώντας το σύνθημα «Καμιά μόνη της», η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (Π.Κ.Γ.Σ.- μέλος της ΟΓΕ) πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία τη συζήτηση με θέμα «Συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον ψυχισμό της γυναίκας», τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η ψυχολόγος, κα Ευαγγελία Αμπαζή ( μέλος του Συλλόγου μας και της Ομάδας Αλληλεγγύης για την Υγεία της Λαϊκής Επιτροπής). 


Στην κουβέντα όπου συμμετείχαν όλες οι γυναίκες αναδείχτηκε η ζοφερή εικόνα που βιώνουμε καθημερινά. Επιπλέον η προσπάθεια των κυβερνώντων για «ομαδική ενοχοποίηση» (κατά το «όλοι μαζί τα φάγαμε…»), από τη μια και η κατά μόνας αντιμετώπιση των προβλημάτων από την άλλη. 

Το όπλο μας – όπως βγήκε από τη κουβέντα – είναι να μην λειτουργούμε ατομικά, αλλά σαν μέλη μιας ομάδας (του συλλόγου μας, της λαϊκής επιτροπής, του σωματείου μας). Έτσι χτίζονται οι σχέσεις αλληλεγγύης, συντροφικότητας, σεβασμού, εχεμύθειας και εμπιστοσύνης, ανάμεσα μας.

Η εκδήλωση αυτή και άλλες που θα ακολουθήσουν, αποτελούν κομμάτια συνεχούς προσπάθειας της Π.Κ.Γ.Σ. να σταθεί αλληλέγγυα στις γυναίκες και στις οικογένειες που περνούν δύσκολα, καλώντας ταυτόχρονα σε κοινή δράση με ποικίλους τρόπους ενάντια σ’ όλους αυτούς που χαντακώνουν τη ζωή μας.

 Η επόμενη συζήτηση που βγήκε ως ανάγκη από τις ίδιες τις γυναίκες, θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου ώρα 6μμ στο Εργατικό Κέντρο από την Π.Κ.Γ.Σ. σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος» και θα έχει θέμα: «Τα παιδιά μας χρυσόψαρα στη γυάλα ή ενημερωμένα μέλη στην αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οικογένεια;»

Επιπλέον η Π.ΚΓ.Σ. δε σταματά να συλλέγει τρόφιμα μακράς διάρκειας, γραφική ύλη και παιχνίδια. Ήδη ό,τι συγκεντρώθηκε, δόθηκε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη με απόλυτη εχεμύθεια.

Δε σταματά να επισκέπτεται χώρους δουλειάς και να συνομιλεί με εργαζόμενες γυναίκες, άνεργες, μωρομάνες, να καλεί σε κοινή δράση και αγώνα με τα ταξικά σωματεία, με τη λαϊκή επιτροπή, γιατί μόνη της καμιά δεν μπορεί να παλέψει.  Όμως πολλές σαν μια γροθιά μπορούμε να στείλουμε στα τσακίδια τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6973910299, 6978009421, 6986167693". 


Πηγή: http://samiakonvima.blogspot.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: