Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι Γερμανοί - ευτυχώς - ξανάρχονται!


2,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες αναμένονται φέτος σύμφωνα με άρθρο της "Καθημερινής"


Ταξιδιωτικές εισροές άνω των 2 δισ. ευρώ αναμένει τη φετινή σεζόν η ελληνική οικονομία από τους περίπου 2,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες που εκτιμάται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ότι θα επισκεφθούν για διακοπές τη χώρα μας.



Τη σχετική εκτίμηση των αφίξεων από τη Γερμανία ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Ανδρεάδης, ως επικεφαλής της Marketing Greece σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σε γερμανικά και άλλα Μέσα στο Βερολίνο στο περιθώριο της ΙΤΒ, της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στον κόσμο που ανοίγει σήμερα τις πύλες της και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή. Ο κ. Ανδρεάδης θεωρεί ότι οι αφίξεις από τη Γερμανία θα αυξηθούν κατά περίπου 250.000 σε σχέση με το 2013 οπότε διαμορφώθηκαν σε 2,27 εκατ. συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τα τουριστικά έσοδα. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε στην «Κ» ότι αυτή τη στιγμή οι προκρατήσεις στους περισσότερους tour operators της Γερμανίας για τον ελληνικό προορισμό εμφανίζουν αυξήσεις από 10% έως 20% ανάλογα με τον Οργανισμό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τui Γερμανίας Κρίστιαν Κλέμενς ανέφερε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 28%.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης της Marketing Greece παρουσιάστηκε και η ιστοσελίδα www.discovergreece.com. Ο κ. Ανδρεάδης επανέλαβε τον στόχο των 18 με 18,5 εκατ. αφίξεων για τη φετινή σεζόν κυρίως λόγο της εκτιμώμενης ενίσχυσης των αφίξεων από τις παραδοσιακές αγορές (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ) καθώς από τη ρωσική αγορά, λόγω των τελευταίων εξελίξεων και της πτώσης του ρουβλίου, το τελευταίο διάστημα οι κρατήσεις παρουσιάζουν σημάδια συγκράτησης.

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, που επισκέπτεται το Βερολίνο στο πλαίσιο και της συμμετοχής του ΕΟΤ στην έκθεση, έδωσε συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurten Allgemeine καλώντας τους Γερμανούς να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Επίσης, ανέφερε ότι «ο τουρισμός είναι σημαντική υποστήριξη για την ελληνική οικονομία» τονίζοντας για τα θετικά αποτελέσματα του 2013 ότι «ο κλάδος του τουρισμού έφερε την πρώτη καλή είδηση έπειτα από πολύ καιρό στην ελληνική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με στοιχεία των οργανωτών στην ΙΤΒ συμμετέχουν φέτος 10.147 εκθέτες από 189 χώρες, καλύπτοντας τα 160.000 τ.μ. του εκθεσιακού χώρου. Στο περιθώριο της έκθεσης 20.000 συμμετέχοντες από τον διεθνή χώρο θα παρακολουθήσουν 200 εκδηλώσεις από 400 κορυφαίους ομιλητές. Στο μεταξύ, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξη που παρέθεσε στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση εξέφρασε την ελπίδα πως και φέτος όπως και πέρυσι θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης.


Πηγή: http://www.kathimerini.gr/756567/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/25-ekat-germanoi-toyristes-anamenontai-fetos
Photo by www.cafepress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: