Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Σάμος: -4,24%

Ο ΣΕΤΕ δημοσίευσε τα στοιχεία για τα οποία όλη η Ελλάδα πανηγύριζε το περασμένο έτος αφού όλοι οι προορισμοί είχαν αύξηση αφίξεων. Εκτός της τάσης όμως ήταν η Σάμος.

 Είτε δημοφιλής προορισμοί είτε νεότεροι (ως τουριστικοί προορισμοί με αεροδρόμιο), όλα τα μέρη είχαν από σημαντική έως απροσδόκητα υψηλή άνοδο, ιδίως τους θερινούς μήνες. Μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, παρατηρούμε αυξήσεις άνω του 15% ενώ τα αρνητικά πρόσημα ήταν μεμονομένα. 

Ενώ όλες οι περιοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο, η Σάμος, το νησί μας, έμεινε πίσω και μάλιστα με ένα ποσοστό -4,24%. Αν όμως δούμε με μεγαλύτερη προσοχή την ανάλυση, θα δούμε ότι από τουριστικής άποψης και δη παρατηρώντας τον τουρισμό που παραδοσιακά επισκεπτόταν το νησί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, η πραγματική μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι καλοκαιρινοί μήνες μαζι με το Σεπέμβριο κινήθηκαν σε πτωτικά επίπεδα της τάξης των -1,6% έως -5,09% ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν οι μήνες Μάιος και Οκτώβριος, με -10,23% και -16,20% αντίστοιχα. Ευτυχώς ο Απρίλιος μήνας μας ξεγέλασε, λόγω της αύξησης - προφανώς λόγω εσωτερικού τουρισμού - και "συγκράτησε" στο -4,24%  τον μέσο όρο του συνόλου. 
Εμείς πάντως παραμένουμε αισιόδοξοι, διότι πιο χαμηλά είναι δύσκολο να πέσει ο τουρισμός στη Σάμο. Αυτό δεν θα συμβεί καθώς υπάρχει μια παραδοσιακή αγορά Ευρωπαίων που δεν εγκαταλείπει το νησί και που σταθερά το προτιμά. Επίσης, η προτίμηση που δείχνουν σε έρευνες οι Ευρωπαίοι στη Σάμο είναι παραπάνω από παρήγορη αφού την κατατάσσουν σε κορυφαίο προορισμό τους για την Ελλάδα (πρόσφατη έρευνα της TUI). 



Περισσότερα στο http://samosforward.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html
#mysamos 

Δωρεάν e-book για τη Σάμο, μόνο στο www.mysamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: