Στη νέα εκπομπή "Mega με Μία", στην πρωινή εκπομπή του Mega Channel με τον Μάρκο Σεφερλή, ξεκίνησε να μαγειρεύει για την περίοδο 2014 - 2015 ο Σαμιώτης σεφ, Ανδρέας Λαγός.
Το "Mega με Μια" έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα με εντυπωσιακή τηλεθέαση που ξεπέρασε το 50%! Ο Ανδρέας επελέγει μεταξύ πολλών ονομάτων που αναφέρονταν ως υποψήφια για την ενότητα της μαγειρικής στην εκπομπή.
Να θυμήσουμε ότι ο Σαμιώτης μάγειρας μέχρι το τέλος της περασμένης τηλεοπτικής σεζόν βρισκόταν στην καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Chef στον αέρα", στο πλευρό της Ελένης Ψυχούλη.
Ο Ανδρέας Λαγός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Σπούδασε στην Αθήνα μαγειρική και ζαχαροπλαστική στη σχολή “Le Monde”. Έμαθε ότι «όποιος δουλεύει, κάνει λάθη» κάτι που θυμάται ακόμα και τώρα όταν ηγείται σε μια κουζίνα και μεταφέρει τις γνώσεις του στην μπριγάδα του. Στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη. Η συνεργασία του με την ομάδα του εστιατορίου «Αριστερά-Δεξιά» καθόρισε την εξέλιξη του και του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε σημαντικά εστιατόρια όπως η «Τομάτα» στη Σαντορίνη και ο «Αστερίας» στο Sani Resort της Χαλκιδικής, όπου ήταν ο head chef. Θέλει να βλέπει και να σπουδάζει δια βίου τη μαγειρική πολύπλευρα – και στους… ματωμένους πάγκους της κρατικής Σχολής Κρέατος και στην… κουζίνα-χειρουργείο του Ritz στο Παρίσι, κάνοντας σεμινάρια γαλλικής παραδοσιακής μαγειρικής.
Η ανάγκη του, ως chef, να βγαίνει από τον μικρόκοσμο της κουζίνας του και να μοιράζεται την αγάπη του και τις γνώσεις του για το φαγητό, τον οδήγησαν στο "360 concept nomad by Andreas Lagos". Με την υπογραφή του nomad συνεχίζει δυναμικά να μαγειρεύει για high-tea private parties, brunches ή dinners και να μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας την εμπειρία του και τις γνώσεις του μέσα από μαθήματα μαγειρικής, τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες. Δημιούργησε πρόσφατα μια ιδιαίτερα προσεγμένη υπηρεσία catering με στόχο να προσφέρει σωστό φαγητό σε εκδηλώσεις και parties. Συνεργάζεται σε συμβουλευτικό και οργανωτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία, delicatessen. Όταν δεν μαγειρεύει, γράφει συνταγές για περιοδικά και sites γαστρονομίας. Συμμετέχει επίσης σε προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης εταιριών και οργανισμών όπως πρόληψης και ενημέρωσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Περισσότερα για τον Ανδρέα Λαγό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του www.andreaslagos.com
καθώς και στο e-book του Τουριστικού Οδηγού της Σάμου mySamos, όπου φιλοξενείται συνέντευξη του σεφ, www.mysamos.gr
Η ανάγκη του, ως chef, να βγαίνει από τον μικρόκοσμο της κουζίνας του και να μοιράζεται την αγάπη του και τις γνώσεις του για το φαγητό, τον οδήγησαν στο "360 concept nomad by Andreas Lagos". Με την υπογραφή του nomad συνεχίζει δυναμικά να μαγειρεύει για high-tea private parties, brunches ή dinners και να μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας την εμπειρία του και τις γνώσεις του μέσα από μαθήματα μαγειρικής, τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες. Δημιούργησε πρόσφατα μια ιδιαίτερα προσεγμένη υπηρεσία catering με στόχο να προσφέρει σωστό φαγητό σε εκδηλώσεις και parties. Συνεργάζεται σε συμβουλευτικό και οργανωτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία, delicatessen. Όταν δεν μαγειρεύει, γράφει συνταγές για περιοδικά και sites γαστρονομίας. Συμμετέχει επίσης σε προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης εταιριών και οργανισμών όπως πρόληψης και ενημέρωσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Περισσότερα για τον Ανδρέα Λαγό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του www.andreaslagos.com
καθώς και στο e-book του Τουριστικού Οδηγού της Σάμου mySamos, όπου φιλοξενείται συνέντευξη του σεφ, www.mysamos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου