Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Όσο η Σάμος μένει ακόμα πίσω από τις εξελίξεις

Διαβάζοντας άρθρα όπως το ακόλουθο στη σελίδα του Guardian που προμοτάρει τα νησιά μας, παρατηρούμε πόσο πίσω από τις εξελίξεις μένει το νησί μας. Κυρίως λόγω έλλειψης στρατηγικής για τα προσεχή έτη.

Στην λίστα με τις 40 καλύτερες ενοικιαζόμενες βίλες της Ευρώπης για διακοπές εντάσσονται και τα ελληνικά νησιά (Σαντορίνη, Σκόπελο, Κεφαλλονιά, Πάτμο και Παξούς), σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.



Η βρετανική εφημερίδα προτείνει τα παρακάτω καταλύματα:

Στην πρώτη θέση βρίσκεται  η « Villa Juno» της Σκοπέλου, η οποία διαθέτει μια κρεβατοκάμαρα, κήπο, καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, ενώ παράλληλα ο πελάτης  μπορεί να απολαύσει  την ηρεμία του. Στο νησί αυτό  γυρίστηκε και  η χολιγουντιανή ταινία «Mamma Mia».

Ακολουθεί η κατάλευκη βίλα «House of the Seven Ships»  η οποία βρίσκεται στο χωριό Φοινικιά της Σαντορίνης. Στο σημείο αυτό δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων,  όμως υπάρχει στάση λεωφορείου, εάν θέλει κάποιος να μετακινηθεί. Το σπίτι αυτό  θυμίζει σπήλαιο και από την ταράτσα  μπορεί  κανείς να  αντικρίσει  τους αμπελώνες και  τη θάλασσα.  

Στην τρίτη  θέση έρχεται  η πέτρινη κατοικία «Vigli Retreat» της Κεφαλλονιάς. Μάλιστα το συγκεκριμένο οίκημα δίνει την εντύπωση ότι είναι καινούριο, αλλά  πίσω από την μοντέρνα ανακαίνιση βρίσκεται ένα κτίσμα 200 ετών...

Στην τέταρτη θέση  είναι  το «Patmos Beach House» της  Πάτμου, το οποίο  διαθέτει μια διπλή κρεβατοκάμαρα  και είναι  δίπλα στην ακτή. Η συγκεκριμένη βίλα έχει πέτρινους  τοίχους, μπλε παντζούρια και  βαμμένα έπιπλα. 

Την επόμενη θέση καταλαμβάνει  η «Maritsa» του  Παξούς. Πρόκειται  για ένα πέτρινο παραδοσιακό σπίτι  το οποίο περιλαμβάνει τρεις κρεβατοκάμαρες, ιδιωτική πισίνα και αυλή.

Ακολουθεί  η πέτρινη βίλα, « Meliti Villa» του  Παξούς η οποία  έχει  μεγάλη πισίνα. Το στυλ των εσωτερικών χώρων του οικήματος είναι λίγο παλαιό όμως διαθέτει ένα κατάστημα, μια ταβέρνα και  περικλείεται από ελαιόδεντρα.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο δείγματα που έτυχε ή συνέβει απλά να επισκεφθούν και να αξιολογήσουν δημοσιογράφοι των οποίων οι δημοσιεύσεις έχουν πολύτιμο αντίκτυπο στους διαχειριστές αυτών των ξεχωριστών προορισμών αλλά και των τόπων που φιλοξενούν αυτές τις βίλες.

Η έμμονη τάση μας στη Σάμο να παρέχουμε χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες, δεν θα αποτελέσει ποτέ λόγω να γίνουν κάποιοι με την πέννα τους πρεσβευτές μας, αφού δεν ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της εποχής που δεν είναι άλλο από την υψηλής ποιότητας ικανοποίηση του επισκέπτη. Όσο λοιπόν το κλίμα αυτό, της μη στρατηγικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος του νησιού παραμένει στάσιμο, έτσι θα διαιωνίζεται η παραμονή της Σάμου στη λίστα των αδιάφορων νήσων του Αιγαίου, για τα οποία σπάνια θα αρθρογραφήσουν μιντιακοί κολοσσοί, χάνοντας έτσι τη φήμη που προσφέρεται π.χ. στους Παξούς ή τη γειτονική Πάτμο.

Μέρος του κειμένου δημοσίευσε το www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: